MENU

Εγκαίνια του TÜV NORD CAMPUS ESSEN: Υψηλή τεχνολογία από την περιοχή του Ρουρ για τον κόσμο

Το TÜV NORD CAMPUS ESSEN, που βρίσκεται ακριβώς στον νέο παράδρομο A40 Frillendorf, εγκαινιάστηκε πρόσφατα με επίσημη τελετή. Ο ευρύχωρος χώρος τεχνολογίας, όπου θα εργάζονται 1.800 άτομα στο μέλλον, συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό αρμοδιοτήτων του Ομίλου σε μια πανεπιστημιούπολη κοντά στο κέντρο της πόλης.

"Για εμάς, το TÜV NORD CAMPUS ESSEN είναι μια βιώσιμη δέσμευση στην περιοχή του Ρουρ ως επιχειρηματική και τεχνολογική τοποθεσία. Ο TÜV NORD θα γιορτάσει τα 150 χρόνια παρουσίας του στη NRW το 2022. Με τη νέα πανεπιστημιούπολη, ιδρύουμε ένα νέο κεφάλαιο του διεθνή μας οργανισμού», δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Dirk Stenkamp.

Από το 2012, ο ​​TÜV NORD GROUP έχει επενδύσει συνολικά 50 εκατομμύρια ευρώ από δικά του κεφάλαια στον χώρο του Τεχνολογικού Πάρκου, 34 εκατομμύρια εκ των οποίων μόνο σε ένα κεντρικό εργαστήριο και ένα κτίριο γραφείων που στεγάζει το παγκοσμίου φήμης εργαστήριο υλικού πληροφορικής της TÜViT. Το χαρτοφυλάκιο υψηλής τεχνολογίας περιλαμβάνει επίσης μια βάση δοκιμών δυναμικής οχήματος, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή δοκιμών και αξιολογήσεων για τροχούς, φρένα και πλήρη συστήματα πλαισίου. Η τοποθεσία είναι ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα εταιρείας στο Έσσεν τα τελευταία χρόνια.

Ο Δήμαρχος του Έσσεν, Thomas Kufen, παρευρέθηκε επίσης στα εγκαίνια στο Frillendorf: "Ο TÜV NORD αποτελεί ήδη σημαντικό μέρος της επιχειρηματικής μας τοποθεσίας εδώ και πολλά χρόνια", δήλωσε ο ηγέτης της πόλης στην χαιρετιστική ομιλία του. "Είμαι ευχαριστημένος για την ικανότητα και την τεχνογνωσία που φέρνει εδώ ο TÜV NORD, τα οποία αντικατοπτρίζονται και τα δύο στο νέο CAMPUS ESSEN. Ταυτόχρονα, καταδεικνύει επίσης την ικανότητα της εταιρείας να καινοτομεί - ένας άλλος τρόπος με τον οποίο ο TÜV NORD ταιριάζει με το επιχειρηματικό τοπίο του Έσσεν. Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου για τα πολλά χρόνια πίστης και την επένδυση στην τοποθεσία και να ευχηθώ στους εργαζόμενους ένα καλό και θετικό νέο εργασιακό περιβάλλον."

Για τον Stenkamp, ​​η νέα πανεπιστημιούπολη συνδυάζει δύο κεντρικά θέματα: Καινοτομία και βιωσιμότητα. Στην καρδιά του Έσσεν, γίνονται εργασίες για το μέλλον των δοκιμών και της πιστοποίησης: τεχνητή νοημοσύνη, υδρογόνο, αυτόνομη οδήγηση, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας έως κβαντικοί υπολογιστές. "Ο TÜV NORD γίνεται μια εταιρεία με γνώμονα τα δεδομένα και τη ψηφιοποίηση. Θα επιταχύνουμε περαιτέρω αυτήν την ανάπτυξη εδώ", λέει ο Stenkamp.

Εξ ολοκλήρου στο πνεύμα της βιωσιμότητας, ο χώρος κατασκευάζεται με συνέπεια σύμφωνα με το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας. Υλικά από χάλυβα, ξύλο και αλουμίνιο ανακυκλώνονταν από παλιό οικοδομικό ύφασμα όπου ήταν δυνατόν. Περίπου το 80% του σκυροδέματος και της τοιχοποιίας από την κατεδάφιση του παλιού κτιριακού αποθέματος επαναχρησιμοποιήθηκε. "Θέλουμε να δράσουμε βιώσιμα. Ακόμη και με νέες κατασκευές, πρέπει να αποδείξεις ότι το σκέφτεσαι σοβαρά", εξήγησε ο Stenkamp. Ως εκ τούτου, το νέο, κεντρικά τοποθετημένο κτίριο θα θερμαίνεται με τηλεθέρμανση φιλική προς το κλίμα, πρόσθεσε. Επιπλέον, επί του παρόντος εγκαθίστανται συνολικά 40 νέα σημεία ηλεκτρικής φόρτισης στον χώρο, όπου πελάτες και εργαζόμενοι μπορούν να φορτίζουν τα ηλεκτρονικά τους οχήματα. Ο Stenkamp επανέλαβε ότι η εταιρεία στοχεύει να επιτύχει την κλιματική ουδετερότητα έως το 2030.

Τα εγκαίνια με σχεδόν 600 καλεσμένους έγιναν ακριβώς μπροστά από την είσοδο του νέου κεντρικού κτιρίου, το οποίο θα φιλοξενεί στο μέλλον 550 εργαζόμενους. Αυτό σηματοδοτεί επίσης την άφιξη του νέου γραφείου περιβάλλοντος εργασίας στην πανεπιστημιούπολη, εξήγησε ο Stenkamp. "Η κρίση του κορωνοϊού έχει επιταχύνει πολλές αλλαγές. Από την κοινή χρήση γραφείου έως τους χώρους συνεργασίας, οι υπάλληλοί μας μπορούν να συμμετέχουν σε νέες μορφές συνεργασίας και να δοκιμάσουν νέα πράγματα." Στόχος, είπε, είναι να παραμείνει το εργασιακό περιβάλλον ευέλικτο και προσαρμόσιμο στις μελλοντικές ανάγκες με ελάχιστη προσπάθεια.

Share this page